KUP SRBIJE 1/8 FINALA: MLADOST GAT – VOJVODINA 0:3

Dostojan otpor pružili su igrači Mladosti GAT ekipi Vojvodine u osmini finala Kupa Srbije. Uprkos porazu od 0:3 u većem delu susreta delovali su konkurentno favorizovanom superligašu.

Dobro su se držali Bistričani sve do 40. minuta, kada je Stefan Dražić morao, po prvi put, da vadi loptu iz mreže. 270 sekundi kasnije usledila je nova kapitulacija, nakon loše reakcije na prvoj stativi. Za taj kratki interval, po svemu sudeći, srušeni su svi snovi Mladosti GAT vezani za eventualni prolaz u narednu fazu.

Tačka je stavljena u 83. minutu, pošto je Vukić krunisao prodor Lazara Jovanovića, akrobatskim potezom izmamivši aplauze.

Po rečima Bajića, šefa stručnog štaba presudili su naivno primljeni golovi:

– Iza nas je interesantna i prilično dinamična utakmica. Dečaci koji sada nose dres našeg kluba, a članovi su Vojvodine, imali su veliki motiv da se pokažu. U nekim fazama susreta to je delovalo bolje, u nekim slabije, ali je nama u fokusu ostala nedeljna utakmica Prve lige, kada dočekujemo Mačvu. Protiv starijeg brata želeli smo da prezentujemo sebe kao tim, a moja jedina zamerka je ta što smo, krajem prvog poluvremena, primili dva jeftina gola.

Sve misli usmerene su ka nedeljnom dvoboju sa Mačvom u okviru 20. kola Mocart Bet Prve lige Srbije.

– Ne mogu da kažem da je to presudni susret za nas, jer matematika kaže da postoji još prostora da pobegnemo s dna. Od kada sam došao na mesto trenera, sticajem okolnosti, sve utakmice odigrali smo na strani. Sada igramo dve utakmice kod kuće, najpre s Mačvom, a već u sredu i onu odloženu, sa Smederevom. Situacija je takva da nam vreme curi i moramo da skupimo što više bodova. Još uvek nam nedostaje takmičarska drskost i karakter, sada moramo da postanemo takvi i da budemo odlučni. Svaki bod nam puno znači, baš kao i susreti koji nam slede i ne preostaje nam ništa drugo da hvatamo vozove spasa – istakao je Bajić.