КУП СРБИЈЕ 1/8 ФИНАЛА: МЛАДОСТ ГАТ – ВОЈВОДИНА 0:3

Достојан отпор пружили су играчи Младости ГАТ екипи Војводине у осмини финала Купа Србије. Упркос поразу од 0:3 у већем делу сусрета деловали су конкурентно фаворизованом суперлигашу.

Добро су се држали Бистричани све до 40. минута, када је Стефан Дражић морао, по први пут, да вади лопту из мреже. 270 секунди касније уследила је нова капитулација, након лоше реакције на првој стативи. За тај кратки интервал, по свему судећи, срушени су сви снови Младости ГАТ везани за евентуални пролаз у наредну фазу.

Тачка је стављена у 83. минуту, пошто је Вукић крунисао продор Лазара Јовановића, акробатским потезом измамивши аплаузе.

По речима Бајића, шефа стручног штаба пресудили су наивно примљени голови:

– Иза нас је интересантна и прилично динамична утакмица. Дечаци који сада носе дрес нашег клуба, а чланови су Војводине, имали су велики мотив да се покажу. У неким фазама сусрета то је деловало боље, у неким слабије, али је нама у фокусу остала недељна утакмица Прве лиге, када дочекујемо Мачву. Против старијег брата желели смо да презентујемо себе као тим, а моја једина замерка је та што смо, крајем првог полувремена, примили два јефтина гола.

Све мисли усмерене су ка недељном двобоју са Мачвом у оквиру 20. кола Моцарт Бет Прве лиге Србије.

– Не могу да кажем да је то пресудни сусрет за нас, јер математика каже да постоји још простора да побегнемо с дна. Од када сам дошао на место тренера, стицајем околности, све утакмице одиграли смо на страни. Сада играмо две утакмице код куће, најпре с Мачвом, а већ у среду и ону одложену, са Смедеревом. Ситуација је таква да нам време цури и морамо да скупимо што више бодова. Још увек нам недостаје такмичарска дрскост и карактер, сада морамо да постанемо такви и да будемо одлучни. Сваки бод нам пуно значи, баш као и сусрети који нам следе и не преостаје нам ништа друго да хватамо возове спаса – истакао је Бајић.