27 ИГРАЧА НА ПРОЗИВЦИ И ПРВОМ ТРЕНИНГУ

Након месец дана паузе окупили су се фудбалери Младости ГАТ. Шеф стуке Душан Бајић, заједно са својим помоћницима, извршио је прозивку играча, а одрађен је и први тренинг на којем је било присутно 27 лица: голмани Елесин, Дражић, Живковић и играчи Немања Илић, Јелић, Дробњак, Петовић, Бугарин, Видовић, капитен Танасин, Јездовић, Јокић, Бјелош, Поповић, Брборић, Балабановић, Кокановић, Филип Илић, Ђуричин, Вукадиновић, Живковић, Чечарић, Павлица, Соловјев, Абаџија и Вујаклија и Љубојевић.

Најпре се присутнима у име руководства клуба обратио Новица Слијепчевић:

– Приритетни циљ нам је да изборимо опстанак у Првој лиги. Већ смо довели двојицу новајлија – Миљана Вукадиновића и голмана Младена Живковића, а у наредним данима очекујемо још нових, проверених играча. Ударни део припрема обавићете у Умагу и верујем да имате и квалитет и снагу да испуните оно што управа од вас очекује.

Душан Бајић свестан је шта чека његову екипу у наредном периоду, уз акценат на новајлије које би требало да чине превагу на терену:

– Играчи су свесни тога у каквој се ситуацији на табели налазимо. Заиста верујем да ћемо да изборимо опстанак у лиги, јер се сада већ добро познајемо и момци знају шта од њих захтевам у раду. Са четири или пет нових фудбалера, уз постојећу селекцију, имаћемо квалитет да остваримо циљ. Неће нам бити лако, то је сигурно, али сам убеђен да ћемо остати у прволигашком друштву, иако су нас многи већ отписали.

Неки са почетног списка биће прослеђени на позајмицу.

– Имамо добру сарадњу с Кабелом, као и са Војводином, тако да ће неколицина играча отићи на уступање. Пре свега, моћи ће да помогну српсколигашу са Штранда, а и у њиховом је интересу да наставе да се развијају и да се у јуну врате у наш клуб.

До одласка у Умаг (4.2), Бистричани ће тренирати на новој подлози (вештачка трава), Ђачком игралишту, а утаначене су и све провере у припремном периоду.

– С Кабелом ћемо да се одмеримо 27, потом, 31. јануара играмо са Инђијом, а 3. фебруара, пред полазак на пут, сусрешћемо се са Текстилцем – додао је Бајић. – У Умагу нас очекују још четири провере, што ће бити довољно да уђемо у жељену форму до 24. фебруара, када играмо први сусрет наставка у Ужицу. Тамо ће нам ривали бити Јадран (6. фебруара), Триглав из Крања (10. фебруара), Горица (14. фебруара) и Приморје (16. фебруара).