Бод је донела Младост ГАТ са гостовања из Милановца, прекинувши непријатан низ од четири неуспеха. Томе је умногоме допринео голман Стефан Дражић, оправдавши указано поверење тренера Жигића.

Дражић је у Младости од јула 2020. године, а после повреде прста на утакмици у Старим Бановцима против Дунава, маја 2021. године у оквиру Српске лиге „Војводина“ и опоравка шансу да брани добио је готово две и по године касније, изузимајући из тог оквира сусрет са ИМТ-ом на прослави пласмана у елитно друштво, када је ушао у игру последњих 10-так минута.

Фото: Металац

– Бранио сам на такмичарској утакмици после дуго времена – каже Стефан Дражић. – Оно што је било је иза мене и не размишљам више о томе, добио сам прилику и надам се да сам испунио очекивања.

Инђија, ОФК Вршац, Мачва и ГФК Слобода сладили су се против ,,гатоваца“, а негативан низ прекинут је крај Деспотовице.

– Укњижили смо бод након четири везана пораза. Види се помак, погледали смо се у очи после прошлонедељног неуспеха и ствари су кренуле жељеним током. Борба за сваку лопту, енергија и жеља су на вишем нивоу, али да бисмо славили потребно је да све доведемо до максимума.

Утакмице у минулом периоду су показале да је неопходно много зноја да би се дошло до бод(ова).

– Првенство је изједначено, ситнице одлучују. Сваку утакмицу ићи ћемо на победу, сигуран сам да ће када дође прва радост уследити резултатски узлет. Добро радимо, конкуренција је жестока – истиче Дражић.

Након Милановца, Младост ГАТ ће у суботу дочекати Јединство (Уб), потом у среду гостује на Новом Београду…

– Следи паклен ритам субота – среда, а нама су бодови преко потребни. Није пријатан поглед на табелу, трудићемо се да већ за викенд направимо корак у напред, против Јединства са Уба и издигнемо се из тренутне ситуације – завршио је Стефан Дражић.