У другом делу конференције на ГАТ арени, уприличена је званична промоција новог стручног штаба Младости ГАТ, шефа Жигића и асистента Павићевића, који ће у будућности водити бригу о фудбалерима Младости ГАТ.

– Добар дан свима, исказао бих велику захвалност руководиоцима клуба са председником Дејаном Слијепчевићем на челу, што су се опредeлили за мене. На мени и сарадницима је да, искључиво, добрим радом оправдамо очекивања – каже Бранко Жигић. – Наравно очекивања нису мала, кренули смо неславно у ново првенство, промењен је комплетан играчки кадар. Потрудићемо се да окренемо ствари и вратимо пољуљано самопуздање, треба наравно вратити и веру у фудбал. Потребно је да се што пре издигнемо из новонастале ситуације и кренемо ка средини табеле, што је некакао, уз договор са људима из клуба и циљ у овој сезони, стабилизација и да покушамо да презентујемо неколицину младих играча, која ће вероватно у будућности ступити на суперлигашку сцену. Лига није атрактивна, али је захтевна и ја сам сигуран да ће екипа коју сам затекао и коју је добро селектирао колега тек показати право лице – истакао је Бранко Жигић на званичној промоцији.

Саво Павићевић биће уз Бранка Жигића, у стручном штабу Младости ГАТ, у улози првог сарадника. У претходном периоду био је помоћник Радославу Батаку у Војводини.

– Наравно, као и Бранко, захвалио бих се челним људима, господину Дејану Слијепчевићу и господину Драгољубу Збиљићу, што су ми указали шансу да радим у добро организованом клубу. Имали смо састанак, где су нам предочени планови, јасно нам је дато до знања шта треба и како треба да радимо. Пре свега, драго ми је што ћу сарађивати са Бранком, дугогодишњи смо пријатељи и очекујем једну врхунску сарадњу, надам се да ћемо се овде задржати што је дуже могуће и да ћемо вратити Младост тамо где јој је и место, у врх. Ситуација сада није најсјајнија, али пред нама је много рада и трудићемо се да ово изнесемо на најбољи могући начин, да подстакнемо ово момке да верују у себе, као што ћемо ми веровати у њих и да кренемо, од ове прве утакмице са позитивним резултатом – рекао је Павићевић.

Председник Фудбалског клуба Младост ГАТ, Дејан Слијепчевић искористио је прилику да помене и одлазећег стратега Немању Кртолицу, уз захвалност на учињеном у претходном периоду.

– Изненадило ме што је због тренутних резултата, тренер Немања Кртолица самовољно дао оставку, без договора. У њему сам видео успешног тренера, где би се у догледно време та слабост на табели исправила, веома брзо, уз његов рад и играче које имамо. Свакако желим да му се захвалим на досадњем раду и залагању за претходно време – каже Слијепчевић. – Мислим да смо ангажовањем новог стручног штаба надоместили његов одлазак и да ћемо са њима, свакако, постићи циљеве које смо поставили – завршио је Дејан Слијепчевић.

Деби на клупи, шеф Бранко Жигић и сарадници имаће у Шапцу, у суботу од 19 часова, против Мачве у оквиру 5. кола Моцарт Бет Прве лиге.