Фудбалски клуб Младост ГАТ захтева да се преиспита регуларност утакмице 31. кола у Горњем Милановцу, у којем се за жељени исход чекала надокнада сусрета. Тог недељног предвечерја копља су укрстили наши ривали у борби за статус, домаћи Металац и новобеоградски Раднички. Утакмица „идеална“ за гледање, уживање, пуна преокрета изрежирана је у првом и четвртом минуту продужетка. Питамо се , као неми посматрачи, да ли је тако морало да буде или је све виђено само пука случајност која се деси једном или никада за живота? Сведоци смо свакаквих прозивки у минулом периоду и неоснованих сумњи која нам дају додатну снагу да ову борбу приведемо крају како смо замислили а то је опстанком у лиги, али…Дошло је време да пошаљемо поруку јавности и замишљено поручимо кроз питање: срамота ли је изгубити од већ виђеног српсколигаша, који мотив, осим кладионачарског – нема, за „даривање“ бодова спаса нашим конкурентима?

Кроз цело првенство „мајстори“, како их зову, играју своје игре и без било каквог отпора напустиће прволигашки фудбал. Они су своје првенство одиграли пре старта пролећног дела, са 15 припремних утакмица на хрватском приморју.

Радничком се мора стати на пут, па макар и то било сада, када је у току завршница борби за бодове и када највише доносе.