Поново ће Младост ГАТ у Шабац са новим стручним штабом, претходно је након одласка Кртолице, Бранко Жигић своји други мандат започео против Мачве, а сада ће његов наследник Душан Бајић покушати да раздрма тим управо са поменутим ривалом. За разлику од Жигића, нови кормилар дебитоваће у шеснаестини финала Купа Србије.

– Мораћемо да будемо веома брзи на путу који би моју нову екипу требало да уведе у мирније воде. Сигуран сам да Младост ГАТ не заслужује да буде на позицији коју тренутно држи у прволигашкој конкуренцији, а потпора за ову моју тврдњу налази се у квалитетном играчком кадру којим располажемо – први је коментар Душана Бајића по преузимању екипе.

Меч са Мачвом игра се у вечерњем термину (17) под светлошћу рефлектора.

– Приоритетни задатак нам је да у што краћем року одгонетнемо због чега је Младост ГАТ играла далеко испод вредности екипе и да то исправимо. Прилику да добро кренемо на том путу, имаћемо сутра у Шапцу, где се састајемо у куп сусрету са домаћом Мачвом. Жеља ће да нам буде победа и наговештај доласка лепших дана за све нас, а одмах потом уследиће и припрема за важан првенствени дуел у недељу, када се, у Лазаревцу, састајемо са Колубаром – рекао је Бајић.

Капитен Танасин и другови имаће прилику да, пласманом у наредну рунду, понове прошлогодишњи успех и пласман у 1/8 финала, где је тим Љубомира Ристовског заустављен у сезони 22/23 поразом, након преокрета, од Војводине – 2:1.

ФОТО: Душан Бајић на потпису уговора