МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА 

ГФК Дубочица – Младост ГАТ 1:2 (1:0)

Лесковац – Градски стадион. Гледалаца: 2000. Судија: Љубиша Борисављевић (Ивањица). Стрелци: Ђурић у 20. за Дубочицу, Кокановић у 56. и Вукадиновић у 62. за Младост ГАТ.

ГФК ДУБОЧИЦА: Кнежевић, Јовић, Ђокић, Рачић (од 90. Милинковић), Толић (од 66. Милић), Ђурић (од 90+3. Л. Стојановић), Јованчић, Младеновић, Белић, Илић, Тасић (од 73. И. Стојановић).

МЛАДОСТ ГАТ: Живковић, Вукадиновић (од 82. Бабић), Јокић (од 75. Бјелош), Ђуричин, Кокановић (од 88. Абаџија), Танасин, Шушњар, Видовић, Бугарин, Поповић (од 75. Митошевић), Дубачкић.

Освестили су се “гатовци” након неоријатног пораза на свом терену од Радничког (НБ) прошлог понедељка, заиграли своју игру у Лесковцу и заслужено славили.

Играо се четврти минут, домаћи су креирали напад, а завршио га је Никола Тасић, ударцем са 16 метара, Живковић је био на месту. Драган Кокановић узвратио је, после атака по десној страни, шутиравши, десном ногом, преко пречке. Шок за госте уследио је у 20. минуту, Ђурић је матирао Живковића са 6-7 метара, док је Ђокић одиграо улогу асистента. Младост је кружила око гола ривала, али није претила све до надокнаде првог дела, Ђуричин се нашао испред Марка Кнежевића и слабо гађао поред стативе.

Остаће загонетка шта је Бајић рекао својим ученицима на одмору, па су у интервалу од 56. до 62. минута окренули резултат у своју корист.

Већ на старту, Ђуричин се опет нашао у доброј шанси, али је оклевао, па је уместо изједначења добио само корнер. Гол је висио у ваздуху и било је питање тренутка када ће Новосађани избрисати дефицит. Леви бек, Видовић је центрирао са леве стране, лопта је дошла до Вукадиновића, а Кокановић је са друге стативе послао у празну мрежу. Бистричани су се понављали у завршници и после изједначења, а преокрет су режирали исти играчи. Кокановић и Вукадиновић су овога пута заменили улоге. Велики део послао одрадио је Александар Видовић, одузевши лопту на средини терена и сервиравши Кокановићу, који је несебично узвратио брзоногом нападачу – 1:2.

Севнула је контра домаћих у 75. минуту, резервиста Илија Стојановић протутњао је по левој страни, али без успеха, пошто је хитац завршио крај стативе.

Младост ГАТ у недељу, 24. марта дочекује градског ривала РФК Нови Сад 1921.