MOCART BET PRVA LIGA 

RFK NS-1921 – Mladost GAT 3:1 (1:0)

Čelarevo – Stadion ČSK Pivara. Gledalaca: 500. Sudija: David Matić (Novi Sad). Strelci: Furtula u 23, Čolić u 53. i Alfonso u 90+1. za RFK Novi Sad 1921, Pavlica u 82. minutu za Mladost GAT. Žuti kartoni: Serdar, Rađen, Đuličić, Vlalukin, trener Bratić (RFK Novi Sad 1921), Jokić, Kerkez (Mladost GAT).

RFK NOVI SAD 1921: Đulčić, Varga, Rađen, Blagojević, Krstić, Vrekić (od 79. Mitrović), Rac, Serdar (od 75. Stojanović), Čolić, Jevremović (od 85. Alfonso), Furtula (od 85. Vlalukin).

MLADOST GAT: Elesin , Jezdović, N. Ilić, Bugarin (od 46. F. Ilić), Drobnjak, Kokanović, Jokić (od 75. Popović), Kerkez, Živković (od 46. Đuričin), Abadžija (od 46. Pavlica), Vukčević (od 67. Solovjev).

Fudbaleri Mladosti GAT položili su oružja u gradskom derbiju.

Posle početnog ispitivanja snaga prvi su pripretili gosti, Kokanović je probao u bliži ugao. Na drugoj polovini, korner je izveo Čolić, a Rađen gađao preko prečke. Sredinom prvog dela, Živković je vrhom kopačke izazvao uzbuđenje, nakon ubačaja Kerkeza, pokušaj je završio iznad gola.

Za radost žuto-plavih upisao se Nikola Furtula, Bugarin je oklevao, poklonio loptu Vargi, dok je Jokić u nameri da spreči asistenciju ispao iz ravnoteže – 1:0.

“Gatovci” su mogli da vrate egal pred odmor, Jokić je prebacio odbranu rivala, Jezdović petom odložio, a Abadžija bojažljivo reagovao i nije došlo do promene.

Serdar je uzeo loptu Drobnjaku i u punom sprintu istrčao kontru, a sa druge stative Nikola Čolić stavio tačku.

Deset minuta kasnije, ubacio se Kerkez i centrirao, zakasnio je Vukčević, a odbijena lopta završila je kod Jokića, čiji hitac nije bio precizan.

Prednost domaćih prepolovio je Pavlica, sve je sam uradio, oslobodio se čuvara i naciljao donji desni ugao sa 16 metara – 2:1.

Alfonso je pogodio prečku u 87. minutu, a u nadoknadi je otklonio dileme. Matija Stojanović je gađao, prethodno je Vlalukin trčao sam sa centra, ali ga je Pavlica preduhitrio, dok je sa gol-linije rezervista Novog Sada na pozajmici iz Spartaka loptu koja je doletela ispred mreže, glavom spustio u gol stavivši potpis ispod trijumfa RFK Novog Sada 1921.