МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

ПЕСМА НОВОСАЂАНА КРАЈ ДЕСПОТОВИЦЕ

Металац – Младост ГАТ 0:1 (0:1)

Горњи Милановац – Стадион Металца. Гледалаца: 850. Судија: Младен Јаковљевић (Љиг). Стрелац: Јокић у 45+2. минуту. Жути картони: Јовичић, Жакула, Оуанда, Абах (Металац), Живковић, Илић (Младост ГАТ).

МЕТАЛАЦ: Премовић, Јовичић, Бачкуља, Томовић, Мирић, Абах, Оуанда (од 48. Дамњановић), Поповић, Жакула, Б. Мијаиловић (од 17. Арамбашић), Милошевић.

МЛАДОСТ ГАТ: Живковић, Илић, Вукадиновић, Јокић, Митошевић (од 48. Поповић), Шушњар, Павлица (од 58. Ђуричин, од 75. К. Живковић), Јездовић, Даничић (од 62. Видовић), Бугарин, Чечарић (од 58. Бјелош).

За један гол Младост ГАТ била је боља од Металца и налази се надомак опстанка, пошто ће јој у последњој рунди, против градског ривала Новог Сада, бити довољан и бод.

Две одличне шансе виђене су на старту, уз још бољу реакцију домаћег Премовића. Након акције по левој страни Даничић је заврнуо на петерац, а Шушњарев покушај главом осујетио је голман Металца, и неколико тренутака касније, уписао је одбрану после шута Павлице са преко 20 метара.

У 17. минуту све је урадио Арамбашић и упослио Мирића, који није успео да поентира испред Живковића. Ређале су се шансе Горњомилановчана, али на челу са искусним голманом, последњом препреком до мреже, Младост је успела да одоли. После ударца који је упутио Арамбашић, Немања Илић је предухитрио Уанду да пошаље лопту у гол, а затим је још једном Живковић био на висини задатка, изашавши из дуела са Мирићем као победник. Чувар мреже гостију спасао је свој тим и у 30. минуту, парадом укротивши Арамбашића.

У надокнади првог полувремена, касније ће се испоставити, пала је одлука. Из слободног ударца Вукадиновића створила се гужва у шеснаестерцу домаћих и оборен је Ђорђе Шушњар. Одговорност је преузео Милан Јокић и са беле тачке донео предност – 0:1.

Дисциплинованом игром, пре свега, у одбрани Младост ГАТ је сачувала капитал. Ривал није успео озбиљније да намучи изванредног Живковића, који је најзаслужнији за овакав исход.