МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

Младост ГАТ – РФК Нови Сад 1921 0:2 (0:2)

Нови Сад –  ГАТ арена. Гледалаца: 700. Судија: Марко Делибашић (Врбас). Стрелци: Сердар у 26. и Дервиши у 31. минуту. Жути картони: Поповић, Абаџија, Танасин (Младост ГАТ), Милосавић, Маига, Гвозденовић, Пушкић, Дервиши (Нови Сад).

МЛАДОСТ ГАТ: Живковић, Илић, Вукадиновић, Јокић (од 57. Поповић), Бјелош (од 79. Дробњак), Танасин, Шушњар, Павлица (од 46. Кокановић), Видовић (од 46. Даничић), Бугарин, Чечарић (од 57. Абаџија).

НОВИ САД: Пушкић, Крстић, Милосавић (од 63. Мићић), Дервиши (од 75. Марковић), Сердар (од 75. Варга), Станисављевић, Маига, Благојевић, Мандић (од 46. Росић), Гвозденовић, Ракић (од 75. Врекић).

На опроштају од сезоне Младост ГАТ је поражена, трећи пут од Новог Сада. Бод је био довољан чети тренера Перишића да не зависи од других резултата, али на крају, статус је сачуван захваљујући победи Вршчана над Колубаром.

Мотивисани “канаринци“ поново су надмудрили Танасина и другове, а након уводног испитивања снага Пушкић је извео параду на ударац Бојана Чечарића. У размаку од пет минута, Живковић је био приморан да у два наврата вади лопту из мреже. У Супер лиги играч Младости ГАТ, Марко Мандић прошао је по десној страни и када су му у сусрет кренули Павлица и Видовић протурио је лопту до Сердара, који излази као победник из дуела са чуваром домаћих  0:1. За дупли минус погодио је Итан Дервиши, претворивши асистенцију Крстића у гол, претходно је лопту на другу стативу убацио искусни Станисављевић. Павлица је у финишу првог дела игре, најпре, нациљао оквир гола, а врло брзо упутио је и шут из окрета са ивице 16, међутим, поново је Пушкић добро реаговао.

Очекивало се да су два гола и више него јака опомена “гатовцима“ да се освесте, но, у наставку виђена је иста слика, деловали су анемично, па је резултат, на крају, остао непромењен.

Из контре, Дервишију се испречила статива да повећа голгетерски салдо. У 70. минуту, голман Новог Сада уписао је још једну одбрану након што је Кокановић распалио са 25 метара. Младост је наставила да атакује с’ намером да завршницу учини неизвесном, Абаџија је изблокиран, док је Кокановић слабо гађао после Даничићевог продора. Судија Делибашић досудио је пенал за домаће у 86. минуту, оправдано, пошто је Вукадиновића у казненом простору оборио Гвозденовић. Као и након ударца Павлице, савезник Ранка Пушкића била је пречка, Кокановић није успео да смањи резултат.

Турбулентна сезона окончана је на 11. месту. Из 37 рунди, кроз које су Младост ГАТ предводила четири тренера, освојено је 46 бодова.