MOCART BET PRVA LIGA

OFK Vršac – Mladost GAT 2:0 (0:0)

Vršac – Gradski stadion. Gledalaca: 250. Sudija: Nikola Bikić (Zrenjanin). Strelci: Kumi u 48. i Glavinić u 73. minutu. Žuti kartoni: Petrović (OFK Vršac), Vukčević (Mladost GAT).

OFK VRŠAC: Andrijanić, Petrić, Grek (od 69. Stojanović), Braunović (od 83. Zoćević), V. Blagojević, Lazevski, Čejić (od 83. Todorović), Glavinić (od 90+4. Milivojević), Kumi, Tomić, Stašević.

MLADOST GAT: Elesin, Drobnjak, N. Ilić, Kerkez (od 74. Vidović), Bjeloš, Tanasin, Vukčević (od 55. Đuričin), Živković, Balabanović (od 74. Pavlica), Popović (od 55. Jokić), Čečarić (od 66. Vujaklija).

Utakmica u Vršcu počela je penalom za Mladost GAT. Aut je izveo kapiten Tanasin, Živković se oslobodio dvojice čuvara i kada je uleteo u 16 metara oborio ga je Frensis Kumi. Ivan Vukčević preuzeo je odgovornost, međutim, promašio je ceo gol, pa je umesto „sigurnog“ vođstva sa 11 metara, gost morao kroz igru da traži put do mreže. Nastavili su se bezuspešni pokušaji, Čečariću se isprečila stativa, dok je na drugoj strani paradom Elesin osujetio Đorđa Glavinića. Dobru šansu imao je domaćin u 30. minutu, Vukašin Braunović istrčao je ispred Elesina, lobovao ga, a u poslednji čas Luka Drobnjak pokupio je loptu sa linije, nedozvolivši radost Vrščana. 120 sekundi kasnije centrirao je Lazevski, a šutirao Uroš Čejić, pokraj leve stative.

Frensis Kumi doneo je vođstvo domaćima. Matija Grek je izveo korner, dok je krilni napadač sa 10 metara preciznim udarcem savladao Elesina. U 65. minutu beleži se udarac Ognjena Đuričina, uz dobru intervenciju Andrijanića. Nakon olako izgubljene lopte na sredini igrališta i neuspele ofsajd zamke, OFK Vršac je duplirao prednost. Uroš Čejić upisao je asistenciju, a Đorđe Glavinić podebljao plus – 2:0. Pokušali su da smanje rezultat učenici trenera Bajića, ali, da bi nešto promenili, nisu bili dovoljno opasni ili kada bi im se ukazala mogućnost da priprete birali su pogrešna rešenja.