Poraz u gradskom derbiju – 0:1, udaljio je Mladost GAT od opstanka, ponovo, na šest koraka, pa kako to obično biva, teži put, do izlaska iz opasne zone, biće neizbežan. Slede mečevi sa bolje rangiranim ekipama i tu će “gatovci“ biti primorani da pokažu pravo lice ukoliko žele da sačuvaju status.

– Nedeljni susret je zaista ličio na onaj s Radničkim – kaže Miljan Vukadinović. – Nije nam puno vredelo to što smo ostvarili veći posed lopte i stvarali prilike, jer se Novi Sad umešno branio. Kada su gosti poveli, još su postali čvršći u odbrani i maksimalno nam otežali realizaciju želje da stignemo barem do remija. Nismo ekipa koja ume da igra na nerešen rezultat, a sada bih bio zadovoljan i da smo uspeli da izvučemo makar bod. Očigledno je da ne umemo da idemo lakšim putem, već sami sebi kreiramo teži način kako da stignemo do opstanka. Ipak, čvrsto verujem u to da ćemo uspeti u našoj borbi i da ćemo već u subotu da učinimo sve ne bismo li savladali Grafičar u Beogradu – rekao je iskusni Vukadinović.

Najpre, Bistričani će na megdan RFK Grafičaru (subota, 15), a već u sredu na GAT arenu dolazi budući superligaš OFK Beograd.