БИСТРИЧАНИ У УЖИЦУ

Новосадскa Младост ГАТ спремна је за одлучујуће битке у Првој лиги Србије. Три недеље рада у Новом Саду и две у Умагу биле су довољне да се искристалише тим, који ће покушати да избрише јесење минусе и обезбеди опстанак у каравану. Екипа Душана Бајића, наставак чека на 14. месту са 15 освојених бодова, осам мање од позиције која гарантује спас.

– Убеђен сам да смо претходни период искористили на прави могући начин, пре свега јер смо били комплетни у селекцији. Играчи су долазили на време, што није био случај летос. Контролне утакмице су показале да имамо ростер за више од 11 играча. Направили смо спој младости и искуства и спремни дочекујемо првенство – говори главнокомандујући у Младости ГАТ, Душан Бајић.

За „гатовце“ одмах на старту је велики изазов, гостоваће ГФК Слободи у Ужицу.

– Слобода је у истој сутуацији као и ми, свака утакмица им је квалификациона. Надам се да ћемо показати да смо кадри да извучемо повољан резултат и од првог кола наставка уђемо конкурентни за опстанак у лиги – каже Душан Бајић.

Са траком око руке, Младост ГАТ ће, као и у првом делу сезоне, предводити искусни десни бек Александар Танасин.

– Представили смо се на припремама у лепом светлу, није било већих повреда. Што се тиче меча у недељу, као и сваки други за нас, с обзиром на заостатак за местом изнад црвене линије. Свесни смо ситуације, верујем да ћемо се у Нови Сад вратити са повољним резултатом – каже Танасин и додаје:

– Имамо суперлигашку екипу, морамо да се носимо са притиском и да се извучемо из ове ситуације како знамо и умемо.

Дуел између домаће ГФК Слободе и гостујуће Младости ГАТ на програму је у недељу у 17 сати на стадиону „Радомир Антић“.