МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

Младост ГАТ – Текстилац 0:0

Нови Сад – ГАТ арена. Гледалаца: 450. Судија: Стефан Ђокић (Власотинце). Жути картони: Чечарић, Павлица, Бугарин, Абаџија, Балабановић, Брборић, тренер Жигић, помоћни тренер Павићевић (Младост ГАТ), Станковић, Васић, Јовановић (Текстилац). Црвени картон: Балабановић (Младост ГАТ) у 90+4. минуту.

МЛАДОСТ ГАТ: Елесин, Танасин, Н. Илић, Бугарин, Керкез, Јездовић, Јокић (од 21. Брборић), Павлица (од 68. Абаџија), Ђуричин (од 68. Балабановић), Вујаклија (од 68. Вукчевић), Чечарић.

ТЕКСТИЛАЦ: Браћ, Луковић, Марјановић, Станковић (од 56. Чордашић), Д. Стојановић (од 90+4. Аврам), Укечукву, Поповић, Васић (од 71. Ђурић), Средојевић, Зулфић (од 71. Јовановић), Зличић (од 56. С. Стојановић).

Ни после 14. рунде Младост ГАТ не зна за победу, криза је продубљена и после меча са добро позиционираним Текстилцем из Оџака. Као и у претходном мечу када су “гатовци“ били домаћини, није било голова – 0:0.

Леонтије Васић је прошао Немању Илића, а на повратну добро је реаговао Бугарин након шута Дарка Стојановића. У 11. минуту одлична шанса за домаће, Чечарић је пребацио лопту на десну страну, док је Танасин са 7-8 метара гађао покрај десне стативе. Елесин је сјајно реаговао неколико тренутака касније, правовременим истрчавањем, када су гости били пред голом, Зулфић је асистирао у контри, а из дуела очи у очи са Дарком Стојановићем чувар мреже Младости изашао је као победник. Пред одмор протутњали су Оџачани по левој страни, шутирао је Дејан Станковић у даљи угао и поново се испречио Владан Елесин, левом руком одбивши ударац.

Новосађани су често покушавали и у наставку, али недовољно да, ипак укњиже тројку, и слађи бод путује за Оџаке. Три добре прилике креирао је Марко Бугарин, најпре је преносном лопту погодио Вукчевића, на чије додавање је шутирао Чечарић, а бравуру извео голман Браћ, потом шаље паралелу на пет метара, међутим никога није било да је преусмери у мрежу. Пред крај, пребацио је читаву одбрану Текстилца, Чечарић је заобишао гостујућег голмана и у задњи час Филип Средојевић је са гол-линије онемогућио надача Младости да израсте у јунака утакмице.