МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

Младост ГАТ – Мачва 1:0 (1:0)

Нови Сад – ГАТ арена. Гледалаца: 150. Судија: Стефан Ђокић (Власотинце). Стрелац: Бјелош у 31. минуту. Жути картони: Балабановић, Чечарић,  Н. Илић, помоћни тренер Рашиован (Младост ГАТ), Јовановић, Сладојевић, Новаковић, Јововић, Савковић (Мачва).

МЛАДОСТ ГАТ: Елесин, Н. Илић, Бјелош, Танасин, Вукчевић (од 75. Ф. Илић), Живковић, Видовић, Балабановић (од 75. Брборић), Бугарин, Поповић (од 67. Павлица), Чечарић (од 83. Вујаклија).

МАЧВА: Гочманац, Јововић, Враштановић, Мијаиловић (од 58. Петровић), Јовановић, Сладојевић, Ристивојевић, Новаковић, Абдулахи, Савковић, Пејовић (од 68. Ристић).

Разбили су проклетство домаћег терена, после дуго времена, играчи Младости ГАТ, а први, у сезони, цех су платили фудбалери Мачве – 1:0. По блатњавом и натопљеном терену боље су се снашли Бајићеви пулени и после оне победе у Лазаревцу, забележили другу тројку.

Александар Видовић био је први у прилици, сервирао му је Чечарић, али се истакао Матија Гочманац. Играо се 13. минут, Балабановић је извео фаул са центра игралишта и убацио у ватру Ивана Вукчевића, који је шутирао поред стативе. Када је мало ко очекивао Младост је повела, а то је уједно био и тренутак одлуке, Немања Илић дубинском лоптом пронашао је Бјелоша у срцу шеснаестерца, који утрчава испред чувара и трзајем главом шаље је у доњи леви голманов угао.

У наставку окушао се Мачвин Враштановић, као и, на другој страни, Вукчевић који је изблокиран, док је Павлица, на додавање Живковића, гађао покрај гола. У 82. минуту после слободног ударца за домаће, слабо су бранили прекид “гатовци“, па је севнула контра, међутим Филип Илић је прочитао намеру Ристића и Враштановића, који нису искористили ситуацију 2 на 1. Резервиста Петар Петровић пробао је у надокнади да промени ствари, играчи Младости остали су у блату, а шут је завршио у гол-ауту, па су бодови заслужено остали на ГАТ арени.

За разлику од Шапчана који иду на паузу, Младости ГАТ преостала је још једна утакмица, у јесењој сезони, са Смедеревом 1924, у четвртак у оквиру раније одложеног 17. кола Моцарт Бет Прве лиге.