МЛАДОСТ ГАТ У КУПУ ОСТВАРИЛА ПРВУ РАДОСТ ОД 25. АПРИЛА

Лепши деби на клупи Младости ГАТ, нови шеф стручног штаба Душан Бајић није могао да пожели, јер су његови изабраници први пут од почетка такмичарске 2023/23 тријумфовали и остварили пласман у наредну рунду куп такмичења, показавши позитивну реакцију. За тим са Новог насеља, међутим, много битније су првенствене утакмице.

– Имали смо у среду као што знате утакмицу купа у Шапцу, резултатски смо добро прошли, што је свима у клубу, и те како, пријало, после низа утакмица где није направљен позитиван резултат. У припреми утакмице, а за то смо имали само један дан, могли смо да апострофирамо неки менталитет, карактер, свест и принципе унутар саме игре – каже Бајић. – Утакмица је, као што знате, завршена са резултатом – 0:1. Значај купа не треба потцењивати, то је официјално такмичење и сигурно да нам је и са те стране драго што смо забележили победу. Момци су видели да могу и знају да побеђују, надам се да ћемо у наставку првенства, а то је од ове утакмице у Лазаревцу, постизати боље резултате и да ће се Младост са тренутне позиције померати ка горе. Ова екипа, са овим играчким кадром, не заслужује да има шест бодова – рекао је Душан Бајић.
Везиста Ђорђе Брборић, учествовао је код одлучујућег поготка са Мачвом, прекинувши напад гостију и одигравши лопту ка Абаџији, после чијег додавања је Кристијан Живковић нациљао осмину финала Купа Србије.
– Славили смо победу против Мачве и у овој полусезони имамо још седам кола и једну куп утакмицу. Покушаћемо да испољимо наш циљ који нам је свима у интересу, то јест да победимо наредну утакмицу и да наставимо са победама. Нова енергија, елан и мотивација су присутни, максимално смо фокусирани на наредни изазов са Колубаром – истиче Брборић.
Младост ГАТ ће пут Лазаревца сутра у поподневним часовима, а меч са ривалом из суперлигашке конкуренције предвиђен је за недељу у 17 сати.