МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

Металац – Младост ГАТ 0:0

Горњи Милановац – Стадион Металца. Гледалаца 500. Судија: Јелена Цветковић. Жути картони: Ђуричин, Кокановић, Јездовић, Бугарин, Живковић, тренер Жигић (Младост ГАТ). Црвени картон: тренер Обрадовић (Металац) у 59. минуту.

МЕТАЛАЦ: Премовић, Јовичић, Бачкуља, Милинковић (од 64. Мина), Абах (од 88. Савић), Марковић (од 47. Алексић), Булатовић, Максимовић, В. Мијаиловић, Н. Милошевић, Арамбашић  (од 75. С. Милошевић).

МЛАДОСТ ГАТ: Дражић, Н. Илић, Јокић (од 69. Балабановић), Ђуричин (од 55. Бјелош), Ф. Илић, Кокановић (од 80. Павлица), Танасин, Јездовић, Живковић (од 69. Керкез), Бугарин, Брборић (од 55. Чечарић).

Црној серији од четири узастопна пораза дошао је крај, пошто је новосадска Младост ГАТ ремизирала са домаћим Металцем.

После почетног испитивања снага, Живковић, који је против Милановчана почео као најистуренији, покушао је са дистанце, али гађао је високо преко мреже. Играло се између шеснаестераца са учесталим сецкањима, којима су обиловали прекршаји на ивици картона. У надокнади првог дела игре, Металац је имао најбољу шансу, Абах је шутирао, лопта је закачила Бугарина и окрзнула пречку.

Домаћин је појачао темпо у наставку тражећи пут до гола, а после паса Милошевића, Алексића је осујетио Стефан Дражић, скративши угао. На другој страни, да се прослави могао је Филип Илић, истрчао је контру и ситуацији један на један са чуваром мреже Металца, отишао је превише у страну, па није било промене.

У 88. минуту, након корнера са десне стране, Алексић је покушао главом, а Дражић бравуром спречио најгоре и бод је отишао за Нови Сад.

Идуће суботе, екипа Бранка Жигића дочекаће Јединство (Уб).