Победа за Младост ГАТ дошла је у задњи час, у 15. колу Моцарт Бет Прве лиге. Миљеници новог тренера Бајића најавили су боље дане у финишу јесени, савладавши лазревачку Колубару – 0:2. По тешком терену за игру, Бојан Чечарић је два пута матирао Станивуковића исписавши сценарио за први првенствени тријумф.  Нови изазов, после две везане победе, рачунајући и ону у Купу, биће у Сремској Митровици против Радничког, чиме ће отпочети други круг надметањаш. Меч се игра у суботу (13).

– После победе над Колубаром, сигурно да у много бољем расположењу дочекујемо сусрет у Митровици. Мали корак који смо направили у Лазаревцу није нас померио с позиције на којој се налазимо, али смо се бодовно приближили месту које може да нам обезбеди опстанак у овом степену такмичења. Добро смо искористили протеклу недељу и припремили се за сусрет који је пред нама, па су играчи упознатији с неким стварима и принципима које од њих захтевамо. Добро је и то што су нам се вратили момци који су били повређени, попут Руса Соловјева и младог Поповића, па ћемо у Сремској Митровици имати комплетнији списак фудбалера на које можемо да рачунамо. Једино за састав неће да конкурише повређени Огњен Ђуричин – каже Душан Бајић, шеф струке.

У конкуренцију за најбољи тим враћа се бонус Милош Поповић. Последњи сусрет одиграо је против РФК Графичара (0:0), док је мечеве на Карабурми (ОФК Београд), са Текстилцем, Мачвом у Купу Србије и претходни са Колубаром пропустио због повреде.

– Чека нас тешко гостовање, Раднички је тврда и организована екипа. Уколико будемо максимално сконцентрисани током свих 90 минута, мислим да се само ми питамо о томе коме ће да припадну бодови. До зимске паузе, испред нас је још шест утакмица и једна у Купу Србије, за сваку се припремамо као да је финале и са жељом да из свих изађемо као победници и поправимо позицију на табели – рекао је Поповић.

Младост ГАТ претходно гостовање у Сремској Митровици памти по највећем клупском подухвату. Тог 15. маја 2022. године оверено је прво место у Првој лиги Србије и директан пласман у друштво суперлигаша.