MOCART BET PRVA LIGA

MAČVA – MLADOST GAT 2:0 (2:0)

Stadion: Mačve. Gledalaca: 800. Sudija: Dejan Petrović (Vršac). Strelci: Elijah u 9, Sladojević u 38. minutu.Žuti kartoni: Marković, Jovanović, Savković, Gočmanac, Mićanović (Mačva), Đuričin, Vujaklija (Mladost GAT).

MAČVA: Gočmanac, Vraštanović, Mijailović (od 66. Marković), Jovanović, Elijah (od 52. Jovović), Sladojević, Ristivojević, Novaković (od 79. Mićanović), Radunović, Savković, Pejović (od 79. Branković).

MLADOST GAT: Elesin, Drobnjak, N. Ilić, Kerkez, Jokić, Kokanović (od 84. Abadžija), Tanasin, Vukčević (od 84. Pavlica), Živković (od 75. F. Ilić), Balabanović (od 58. Vujaklija), Kovačev (od 58. Đuričin).

Mladost GAT vraća se praznih šaka iz Šapca. Očekivalo se da će promena trenera razmrdati ekipu,ali desilo se suprotno. Već u 9. minutu susreta Šapčani su najavili radost, Mijailović se oslobodio čuvara, uposlio Radunovića, koji piše asistenciju, a Elijah sa pravog mesta zadaje prvi udarac Novosađanima – 1:0. U jalovim naletima i nakon udaraca iz ugla pokušavali su, kapiten Tanasin i drugovi, da vrate utakmicu na početak, međutim za bezidejnu igru kažnjeni su u 38. minutu. Posle kornera raspoloženog Mijailovića i gužve u petercu, Sladojević je poviso na – 2:0.

Marko Kerkez uputio je odličnu loptu u srce šesnaesterca, Vukčević zakasnio, pa nije bilo promene. Ulaskom u igru Filipa Ilića, povezali su se navalni redovi, a njegov udarac sa 25 metara završio je malo pored mesta gde se spajaju prečka i stativa. Nedugo, Jokić i Tanasin izigrali su odbranu domaćih, desni bek Mladosti je odmereno centrirao, dok je Pavlica loše zahvatio loptu i prilika je otišla u nepovrat.

U sledećem kolu, Mladost GAT će ugostiti ekipu GFK Slobode iz Užica.