РФК НОВИ САД 1921 РИВАЛ ,,ГАТОВАЦА“

Фудбалере Младости ГАТ у дуелу са ГФК Дубочицом секунде су делиле до првог тријумфа, примљени погодак у трећем минуту надокнаде ускратио их је за два бода, па су на крају морали да се задовоље само ремијем. Све се одиграло у финишу, а гол који је постигао Милан Јокић из слободног ударца у 88. минуту сви су окарактерисали као одлучујући, међутим… Епилог је добро познат и ,,гатовци“ су и даље на самом дну прволигашког каравана.

У пoнедељак Младост ГАТ ће се вратити у Челарево, где је гостила ривале у јесењем делу историјске сезоне у којој је остварила пласман међу 16 најбољих тимова наше земље. Сада на стадиону ЧСК-а, своје домаће утакмице игра градски ривал РФК Нови Сад 1921 и тај сусрет, по тренутном стању на табели, може се окарактерисати и као дерби зачеља.

– Невероватно шта смо промашили против Лесковчана. Био сам убеђен у тријумф, по свим параметрима били смо бољи од ривала и заслужили смо три бода. Срећа нам је окренула леђа – каже Филип Илић.

Градски дерби је следећи изазов за изабранике Бранка Жигића.

– Та утакмица је од посебног значаја, и ми и Нови Сад налазимо се у тешкој ситуацији, обе екипе јуришаће на победу и биће занимљиво. Не смемо да дозволимо пропусте и уколико грешке сведемо на минимум, убеђен сам да ћемо се радовати. Време је да и нама крене, после неколико слабијих партија, блистали смо против Дубочице, али је изостао резултат. На пола смо од предвиђеног броја утакмица у јесењој сезони, дуел са градским ривалом је тај који може да преокрене ствари, потрудићемо се да тако и буде – истакао је Филип Илић, брзоноги офанзивац.

Меч 11. кола Моцарт Бет Прве лиге Србије између РФК Новог Сада 1921 и Младости ГАТ на програму је у понедељак (15 сати).