PRIJATELJSKA UTAKMICA

NK Triglav Kranj – Mladost GAT 1:3 (0:2)

Umag – Sudija: Daniel Starčević. Strelci: Gibson u 84. za NK Triglav, Vukadinović u 27, Šušnjar u 35. i Solovjev u 54. minutu za Mladost GAT.

NK TRIGLAV: Sorčan, Ljubijankić, Okpolokpo, Horvat, Kuvek, Lečnik, Švajger, Jemec, Petrović, Momčilovski, Medojević. Igrali su još: Malnar, Čadež, Gašperin, Pokorn, Dakić, Čeh, Gibson, Bojić.

MLADOST GAT: Elesin, Jezdović, Daničić, Dubačkić, Bugarin, Jokić, Bjeloš, Vukadinović, Abadžija, Čečarić, Šušnjar. Igrali su još: Radanović, Tanasin, Vidović, Ilić, Balabanović, Popović, Kokanović, Pavlica, Đuričin, Solovjev, Mitošević.

Blistali su „gatovci“ u drugoj proveri u Umagu, od starta nametnuli ofanzivni način igre i na kraju zasluženo slavili.

U 23. minutu Vukadinović je prebacio čuvara i naciljao prečku, a četiri minuta kasnije, poklon Slovenaca pretočio je u vođstvo. Dominacija je potvrđena i u 35. minutu, kada je kontru krunisao Đorđe Šušnjar, Vukadinović je upisao asistenciju. Triglav je pripretio iz daljine, Elesin je bio na mestu. Ista slika viđena je i u nastavku, Rus Solovjev zakucao je loptu u mrežu, ponovo je Vukadinović servirao. Pred kraj, Gibson je iskoristio nesmoternost Novosađana, ublaživši poraz.