ГРБ КРОЗ ИСТОРИЈУ

Током пола века постојања ФК Младост званично је кориштено пет грбова, уз још неколико варијација. Први је био класичан ванвременски „штит” који је красио и капију на старом игралишту. Лево поље му је било црвено, десно бело. Горе је ћириличним писмом, фонтом „cooper“ веома популарним у то време, био исписан назив клуба, а доле, у полукругу, Нови Сад. Исти грб користило је и Спортско друштво Младост, а израђене су и две врсте емајлираних значки, у белом и плавом кругу. 

Пред одлазак на гостовање у Чехословачку 1979. године урађена је серија значки са модификованим грбом. Штит је при врху био „струкиран“, док је у црвено-бело поље убачена година оснивања клуба, 1972. Осим оних са црвено-белим пољима, урађене су значке и са оба црвена, плава, односно оба црна поља као и две верзије, латинична и ћирилична. Наредне године, такође на гостовању у Ксаверову, Младост је играла у белим дресовима на којима се грб налази на средини груди. Врло је сличан претходном, али је урађен без аутлајна и завршавао се у шпиц. Изнад натписа ФК Младост писало је име града.

На прелазу из 90-их у 2000-те године урађен је потпуно нови грб, издужени штит, са косим црвеним и белим пругама. У горњем левом, белом углу био је мањи штит, а у њему година оснивања док је у доњем десном, најширем црвеном пољу, писало у два реда ФК „Младост” Нови Сад. Општи утисак је — ни мало сретно решење. Тај грб био је осликан на зиду са леве стране од улаза у једини објекат на игралишту. Такође, налазио се одштампан на гарнитурама дресова, тренерки, мајица, често и у негативу или у плавој боји као и на свим меморандумима и званичним документима. Постојале су две варијанте тог грба, са заобљеним доњим делом попут класичног штита као иста та верзија чији доњи део иде у шпиц. 

Од сезоне 2013/14 актуелан је нови грб, тегет плави штит чија је горња ивица на оба краја валовито закошена. Две косе црвене пруге благо се спуштају од горњег десног угла и у њима се налази фудбалска лопта, у централном тегет плавом пољу латиницом је у четири реда исписано ФК Младост ГАТ Нови Сад, док се у дну, у још једном црвеном пољу, налази година оснивања клуба. 

КЛУПСКЕ БОЈЕ И ПРВИ ДРЕСОВИ

За Младост је играло 90 посто младих са Сателита, уз пар мештана са Детелинаре, па се може рећи да је то био прави мали клуб из краја. Први капитен био је Михаљ Дробина, становао је на малом Сателиту, радио као електричар у Новкабелу, а први тренер Мирко Чичак, такође са Сателита, велики „динамовац“, који се залагао на оснивању клуба за плаве дресове у којима је Младост и одиграла први пријатељски меч против Пролетера и још неке утакмице пре почетка лигашког такмичења у јесен 1972. године. 

Ипак, званична клупска боја према статуту је црвена, односно црвено-бела, црвени дресови са белим шорцевима, док се као резервна и данас, користи плава. Неколико сезона, у првој половини прве деценије овог века, док смо Пудер и ја водили клуб, сем стандардне црвене гарнитуре дресова, имали смо и жуту као резервну — истиче Драган Симић који је такође прошао омладинску школу Војводине пре него што је заиграо за тим са Сателита. Не тако давно Младост је играла и у комплетно белој опреми. 

ДРЕСОВИ ДАНАС

ДОМАЋИ ДРЕС
ГОСТУЈУЋИ ДРЕС